SELATAN88
SELATAN88
SELATAN88
SELATAN88
SELATAN88
SELATAN88
KAMILATOTO
KAMILATOTO
KAMILATOTO
KAMILATOTO
KAMILATOTO
KAMILATOTO
KAMILATOTO
KAMILATOTO
KAMILATOTO
KAMILATOTO
SLOT QRIS
SELATAN88
SELATAN88
'
SELATAN88
SELATAN88
SELATAN88
SELATAN88
SELATAN88
SELATAN88
SELATAN88
SELATAN88
SELATAN88
SELATAN88
Anggun88
ANGGUN88
ANGGUN88
ANGGUN88
BOKEP INDO BOKEP INDO BOKEP INDO BOKEP INDO BOKEP INDO BOKEP INDO BOKEP INDO BOKEP INDO BOKEP INDO BOKEP INDO BOKEP INDO FREE SEX XXX BOKEP INDO BOKEP INDO BOKEP INDO BOKEP INDO free sex BOKEP INDO free sex BOKEP INDO xnxx porn xnxx porn xnxx porn BOKEP INDO BOKEP INDO BOKEP INDO Bokep Indonesia Viral Bokep Indonesia Viral Bokep Indonesia Viral Bokep Indonesia Viral BOKEP INDO FREE SEX XXX FREE SEX BOKEP TERBARU BOKEP TERBARU BOKEP TERBARU BOKEP TERBARU BOKEP TERBARU BOKEP TERBARU BOKEP TERBARU BOKEP TERBARU BOKEP TERBARU BOKEP TERBARU BOKEP TERBARU FREE SEX INDONESIA child abuse porn FREE SEX INDONESIA FREE SEX INDONESIA BOKEP TERBARU FREE SEX INDONESIA BOKEP TERBARU BOKEP TERBARU FREE SEX INDONESIA child abuse porn BOKEP TERBARU FREE SEX INDONESIA FREE SEX INDONESIA BOKEP TERBARU FREE SEX INDONESIA BOKEP TERBARU FREE SEX XXX
Książka „Sto receptur na sto lat niepodległości” już w sprzedaży - PowiedzDoktorze.pl
DietaHobby

Książka „Sto receptur na sto lat niepodległości” już w sprzedaży Opublikowano 14 grudnia 2018

Sieć hurtowni MAKRO Polska przygotowała drugie wydanie książki „Sto receptur na sto lat niepodległości”. Publikacja zawiera historyczne receptury wraz z komentarzem profesora Jarosława Dumanowskiego oraz nowoczesne interpretacje autorstwa szefów kuchni z całej Polski. Książka dostępna jest w halach MAKRO. Część dochodu z jej sprzedaży zostanie przeznaczona na cel charytatywny.
Pierwsze wydanie książki zostało bezpłatnie przekazane do ambasad Polski na całym świecie, szkół gastronomicznych, restauracji i hoteli biorących udział w Tygodniu Kuchni Polskiej. Teraz książka może trafić w ręce wszystkich zainteresowanych. Publikacja od 14 grudnia dostępna jest w sprzedaży we wszystkich halach MAKRO. Sieć przekaże 25% dochodu ze sprzedaży na cel charytatywny. Środki pieniężne pokryją część kosztów leczenia żony jednego z ambasadorów programu Kulinarne Zjednoczenie Polski.
 
Książka „Sto receptur na sto lat niepodległości” jest częścią edycji specjalnej programu Polskie Skarby Kulinarne — Kulinarne Zjednoczenie Polski. Publikacja składa się z historycznych receptur i ich nowoczesnych interpretacji opracowanych przez współczesnych szefów kuchni. Książka, wzbogacona o komentarze profesora Jarosława Dumanowskiego z Centrum Dziedzictwa Kulinarnego na Wydziale Nauk Historycznych Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu, stanowi źródło rzetelnej wiedzy i inspiracji zarówno dla pasjonatów historii, jak i gastronomii.
 
W tworzeniu książki wzięli udział tacy szefowie kuchni jak: Paweł Serafin – szef kuchni Akademii Inspiracji MAKRO w Warszawie, który przewodniczy gronu ambasadorów, Philippe Abraham – szef kuchni restauracji Petit Paris w Sopocie, Michał Arciszewski – szef kuchni restauracji Prowincja w Supraślu, Michał Bałazy – szef kuchni w restauracjach K1 Business Center, Mariusz Bizub – szef kuchni Restauracji Zakopiańskiej w Zakopanem, Przemysław Błaszczyk – szef kuchni restauracji Novo w Katowicach, Dżenneta Bogdanowicz – szefowa kuchni Agroturystyki Tatarskiej Jurty w Kruszynianach, Łukasz Cichy – szef kuchni Restauracji Biała Róża w Krakowie, Marcin Czekalewski – szef kuchni Restauracji Oranżeria Hotel Rzeszów, Katarzyna Daniłowicz – szefowa kuchni restauracji Olszewskiego 128 we Wrocławiu, Janusz Fic – szef kuchni restauracji w hotelu Dwór Sieraków w Dobczycach, Michał Grzywacz – szef kuchni pokazowej hali MAKRO nr 1 w Warszawie, Wojciech Harapkiewicz – szef kuchni restauracji Babinicz w kompleksie Dworzysko w Szczawnie-Zdroju, Piotr Kaciuba – szef kuchni Zamku Dubiecko, Grzegorz Labuda – szef kuchni restauracji Szafarnia 10 w Gdańsku, Małgorzata Marchewka – szefowa kuchni Restauracji Folk Gospoda w Warszawie, Adrianna Marczewska – szefowa kuchni Bistro Wuwu w Warszawie, Michał Markowicz – szef kuchni restauracji w hotelu Odyssey Club Hotel Wellness & SPA w Dąbrowie, Dominik Narloch – szef kuchni restauracji Cucina 88 w Poznaniu, Iwona Niemczewska – szefowa kuchni restauracji Z Drugiej Strony Lustra w Szczecinie, Mariusz Pieterwas – szef kuchni restauracji Krew i Woda w Gdyni, Cezary Powała – szef kuchni pokazowej hali MAKRO nr 1 w Warszawie, Jakub Reszka – szef kuchni restauracji ORZO w Poznaniu, Jarosław Sak – szef kuchni restauracji Trybunalska City Pub w Lublinie, Mariusz Siwak – szef kuchni Restauracji Hotelu Park w Szczecinie, Szymon Sławiński – szef kuchni restauracji Modra Kuchnia w Poznaniu, Bolesław Sobolewski – szef kuchni restauracji Na Kuncu Korytarza w Szczecinie, Michał Szcześniak – szef kuchni restauracji Elixir w Warszawie, Jarek Walczyk – szef kuchni restauracji Pink Lobster w Warszawie.
 
 
Autor artykułuRedakcja