SELATAN88
SELATAN88
SELATAN88
SELATAN88
SELATAN88
SELATAN88
KAMILATOTO
KAMILATOTO
KAMILATOTO
KAMILATOTO
KAMILATOTO
KAMILATOTO
KAMILATOTO
KAMILATOTO
KAMILATOTO
KAMILATOTO
SLOT QRIS
SELATAN88
SELATAN88
'
SELATAN88
SELATAN88
SELATAN88
SELATAN88
SELATAN88
SELATAN88
SELATAN88
SELATAN88
SELATAN88
SELATAN88
Anggun88
ANGGUN88
ANGGUN88
ANGGUN88
BOKEP INDO BOKEP INDO BOKEP INDO BOKEP INDO BOKEP INDO BOKEP INDO BOKEP INDO BOKEP INDO BOKEP INDO BOKEP INDO BOKEP INDO FREE SEX XXX BOKEP INDO BOKEP INDO BOKEP INDO BOKEP INDO free sex BOKEP INDO free sex BOKEP INDO xnxx porn xnxx porn xnxx porn BOKEP INDO BOKEP INDO BOKEP INDO Bokep Indonesia Viral Bokep Indonesia Viral Bokep Indonesia Viral Bokep Indonesia Viral BOKEP INDO FREE SEX XXX FREE SEX BOKEP TERBARU BOKEP TERBARU BOKEP TERBARU BOKEP TERBARU BOKEP TERBARU BOKEP TERBARU BOKEP TERBARU BOKEP TERBARU BOKEP TERBARU BOKEP TERBARU BOKEP TERBARU FREE SEX INDONESIA child abuse porn FREE SEX INDONESIA FREE SEX INDONESIA BOKEP TERBARU FREE SEX INDONESIA BOKEP TERBARU BOKEP TERBARU FREE SEX INDONESIA child abuse porn BOKEP TERBARU FREE SEX INDONESIA FREE SEX INDONESIA BOKEP TERBARU FREE SEX INDONESIA BOKEP TERBARU FREE SEX XXX
Syrop z mniszka lekarskiego - PowiedzDoktorze.pl
Syrop z mniszka lekarskiegoOpublikowano 22 czerwca 2018
  • Czas przygotowania:
  • Ilość porcji:
  • Stopień trudności:
Lista składników
  • Ok. 500 kwiatów mlecza
  • 1-2 cytryny
  • 1 litr wody
  • 1 kg dobrej jakości cukru trzcinowego
  • 2-3 goździki
Sposób przygotowania
1. W suchy i słoneczny dzień zrywamy główki kwiatów mniszka lekarskiego. Najlepiej korzystać z koszyczka ze względu na owady, które podczas zbiorów strząsamy. Po zakończeniu zbiorów koszyk wystawiamy przez okno lub na dwór na 30 minut, by pozwolić uciec resztce robaków.
2. Nożyczkami lub rękami oddzielamy płatki od korony kwiatu. Do syropu będziemy korzystać wyłącznie z płatków.
3. Wkładamy je do garnka o dużej średnicy oraz zalewamy wrzącą wodą. Gotujemy na małym ogniu przez 20 minut.
4. Pod koniec gotowania dodajemy pokrojoną w plastry oraz lekko ugniecioną cytrynę. Przykrywamy pokrywką i odstawiamy na 24 godziny.
5. Następnego dnia odcedzamy wywar przez gazę i dodajemy cukier. Całość gotujemy na małym ogniu do czasu rozpuszczenia cukru.
6. Powinniśmy uzyskać lejącą konsystencję, przypominającą syrop z agawy.
7. Gorący roztwór przelewamy do słoików i odstawiamy do góry dnem.
8. Tak przygotowany syrop możemy przechowywać kilka miesięcy w ciemnym i chłodnym miejscu.