

Barszcz czerwony z pieczoną cieciorkąOpublikowano 13 grudnia 2018
- Czas przygotowania:
- Ilość porcji:
- Stopień trudności:
Lista składników
- koncentrat barszczu czerwonego - 1 butelka 300ml
- ciecierzyca - 1 puszka
- sól, słodka papryka, wędzona papryka - po 1/4 łyżeczki (do przyprawienia ciecierzycy)
- oliwa - 1 łyżka
- 1,7 litra wody
Sposób przygotowania
Barszcz przygotowujemy według wskazówek na opakowaniu. Przyprawiamy odrobinę majerankiem. Cieciorkę odcedzamy i dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem, a następnie polewamy oliwą. Mieszamy w przyprawach i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy około 30 minut, w międzyczasie mieszamy 2-3 razy. Podajemy z barszczem.