Barszcz czerwony z pieczoną cieciorkąOpublikowano 13 grudnia 2018
  • Czas przygotowania:
  • Ilość porcji:
  • Stopień trudności:
Lista składników
  • koncentrat barszczu czerwonego - 1 butelka 300ml
  • ciecierzyca - 1 puszka
  • sól, słodka papryka, wędzona papryka - po 1/4 łyżeczki (do przyprawienia ciecierzycy)
  • oliwa - 1 łyżka
  • 1,7 litra wody
Sposób przygotowania

Barszcz przygotowujemy według wskazówek na opakowaniu. Przyprawiamy odrobinę majerankiem. Cieciorkę odcedzamy i dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem, a następnie polewamy oliwą. Mieszamy w przyprawach i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy około 30 minut, w międzyczasie mieszamy 2-3 razy. Podajemy z barszczem.