SELATAN88
SELATAN88
SELATAN88
SELATAN88
SELATAN88
SELATAN88
KAMILATOTO
KAMILATOTO
KAMILATOTO
KAMILATOTO
KAMILATOTO
KAMILATOTO
KAMILATOTO
KAMILATOTO
KAMILATOTO
KAMILATOTO
SLOT QRIS
SELATAN88
SELATAN88
'
SELATAN88
SELATAN88
SELATAN88
SELATAN88
SELATAN88
SELATAN88
SELATAN88
SELATAN88
SELATAN88
SELATAN88
Anggun88
ANGGUN88
ANGGUN88
ANGGUN88
BOKEP INDO BOKEP INDO BOKEP INDO BOKEP INDO BOKEP INDO BOKEP INDO BOKEP INDO BOKEP INDO BOKEP INDO BOKEP INDO BOKEP INDO FREE SEX XXX BOKEP INDO BOKEP INDO BOKEP INDO BOKEP INDO free sex BOKEP INDO free sex BOKEP INDO xnxx porn xnxx porn xnxx porn BOKEP INDO BOKEP INDO BOKEP INDO Bokep Indonesia Viral Bokep Indonesia Viral Bokep Indonesia Viral Bokep Indonesia Viral BOKEP INDO FREE SEX XXX FREE SEX BOKEP TERBARU BOKEP TERBARU BOKEP TERBARU BOKEP TERBARU BOKEP TERBARU BOKEP TERBARU BOKEP TERBARU BOKEP TERBARU BOKEP TERBARU BOKEP TERBARU BOKEP TERBARU FREE SEX INDONESIA child abuse porn FREE SEX INDONESIA FREE SEX INDONESIA BOKEP TERBARU FREE SEX INDONESIA BOKEP TERBARU BOKEP TERBARU FREE SEX INDONESIA child abuse porn BOKEP TERBARU FREE SEX INDONESIA FREE SEX INDONESIA BOKEP TERBARU FREE SEX INDONESIA BOKEP TERBARU FREE SEX XXX
Aromatyczna pierś z gęsi metodą sous-vide - PowiedzDoktorze.pl
Aromatyczna pierś z gęsi metodą sous-videOpublikowano 16 listopada 2018
  • Czas przygotowania:
  • Ilość porcji:
  • Stopień trudności:
Lista składników
  • 2 piersi gęsie
  • sól
  • pieprz czerwony świeżo mielony
  • tymianek
  • skórka otarta z cytryny
  • Sos żurawinowy:
  • 200 g żurawiny świeżej lub mrożonej
  • 100 ml miodu
  • 150 ml wina czerwonego
  • 2 figi
  • Placki dyniowe:
  • 300 g dyni obranej (piżmowej lub Hokkaido)
  • 1 cebula
  • 1 cebula
  • 1 jajo
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • olej do smażenia
  • Dekoracja:
  • 2 figi
  • łyżka masła
  • łyżka miodu
  • ½ łyżki octu balsamicznego
Sposób przygotowania

Pierś z gęsi z sosem żurawinowym i placuszkami z dyni 

Pierś z gęsi przygotowana metodą sous-vide to danie pasujące do wszystkich świątecznych i karnawałowych spotkań. Poznaj wykwintny przepis rodem z najlepszej restauracji! Porcja dla dwóch osób, czas przygotowania ok. 30 minut, czas oczekiwania ok. 70 minut

 

Przygotowanie:
Zacznij od przygotowania piersi z gęsi. Natrzyj je solą, pieprzem, tymiankiem i skórką z cytryny. Tak zamarynowane mięso zapakuj próżniowo przy użyciu zgrzewarki próżniowej Sam Cook (każdy kawałek oddzielnie). Odłóż i zaczekaj minimum pół godziny. Mięso możesz przygotować dzień wcześniej i spakowane przetrzymać w lodówce. W garnku z wodą zamocuj termo cyrkulator Sam Cook i ustaw temperaturę 65°C. Wyreguluj także czas na 60 minut. Piersi gęsie w woreczkach włóż do garnka.
 
W między czasie przyrządź sos żurawinowy: Żurawinę usmaż z miodem; gdy będzie miękka dodaj łyżkę masła i podlej czerwonym winem. Gdy wino odparuje i  sos się zagęści, jest gotowy do podania.
Czas na placuszki! Zetrzyj na tarce dynię i cebulę (jak w przypadku placków ziemniaczanych). Do pulpy dodaj jajo, mąkę i przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj. Formuj łyżką niewielkie placuszki i wykładaj na rozgrzany na patelni olej; smaż z obu strony na złoty kolor. Przekrojone na pół figi podsmaż kilka minut na maśle z dodatkiem miodu i octu balsamicznego. Na talerz wyłóż placuszki dyniowe, a następnie wylej sos żurawinowy. Na sosie ułóż pierś z gęsi i udekoruj smażonymi figami.